BBI banka podržala bh. učenike, svjetske prvake iz robotike

1
Promotivni tekst
BBI banka podržala bh. učenike, svjetske prvake iz robotike
PROMO / Predstavnici BBI banke sa mladim olimpijcima

Bosna Bank International (BBI) podržala je rad i novčano nagradila tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, koji su na svjetskom takmičenju “The 2021 First Global Challenge” osvojili prvo mjesto.

Mlade robotičare predvođene ing. Denijem Ajanićem i profesorom Anesom Hadžiomerovićem iz Stoca danas su u BBI banci primili Emina Šišić, predsjednica Uprave Banke i Edin Brkić i Nedžad Gušić, članovi Uprave. Rukovodstvo BBI banke čestitalo je učenicima na osvojenom prvom mjestu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi.

“BBI kroz brojne aktivnosti i projekte kontinuirano radi na tome da omogući mladim ljudima da ostanu u BiH. Činimo sve što smo u mogućnosti da pomognemo mladim ljudima i podržimo ih na putu obrazovanja.

Opredjeljenje BBI banke je ulaganje u nauku i podrška razvoju tehnologije. Stoga ćemo našim svjetskim prvacima u robotici dati priliku da svoje sjajne ideje predstave poslovnoj zajednici i investitorima na 11.

Sarajevo Business Forumu u maju naredne godine. Rezultati koje su ostvarili ovi mladi ljudi su inspiracija i potvrda da BiH čeka svijetla budućnost”, saopćeno je iz BBI banke.

Bh. učenici osvojili su prvo mjesto na Olimpijadi iz robotike u konkurenciji 177 učesnika iz cijelog svijeta. Tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine čine: Luka Džalto iz Srednje škole Čapljina, Lejla Nuhić, Anis Kazazić i Merjema Pajić iz Druge gimnazije Mostar, Fatima Sidran iz Srednje škole Stolac, te Luka Jurković i Marko Masnić iz Srednje škole Čapljina.

BBI banka će u saradnji sa partnerima pomoći u opremanju prostora za praktičan rad robotičkog tima i nabavci računara i opreme

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije