BBI Banka oborila rekord u broju poslanih poruka na aplikaciji Viber

Radiosarajevo.ba
BBI Banka oborila rekord u broju poslanih poruka na aplikaciji Viber
Foto: BBI Banka / BBI Viber Asistent

U samo jednom danu, broj preuzimanja stickera je premašio 30 hiljada, te je sa cifrom od preko pola miliona (500.000) poslanih stickera oboren rekord u Viber sticker kampanjama, što ovu kampanju čini najuspješnijom kampanjom u segmentima downloada stickera, poslanih poruka te dosega do krajnjih korisnika na tržištu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz kompanije Viber Media S.à r.l..

Kompanije već odavno koriste online kanale za izgradnju brenda i komunikaciju sa klijentima. Međutim, u posljednjih par godina, Viber je postao vrlo važan kanal jer pruža niz mogućnosti, od onih interaktivnih i zabavnih kao što su Viber stickeri, pa do konkretnih rješenja (chatbotovi) koja za cilj imaju unaprijediti komunikaciju kompanije i korisnika i podići je na potpuno novi nivo.

U Bosni i Hercegovini se mjesečno pošalje preko 100 miliona različitih stickera, a ova komunikacijska mreža je broj jedan u BiH, ispred Facebook Messengera, Whatsappa I drugih sa udjelom preko 65% korisnika .

BBI banka je prošli mjesec uspješno realizirala Viber sticker kampanju. Kroz kampanju se pojavljuju različiti stickeri koji su bliski ljudima i koji imaju primjenu u svakodnevnom životu pa ih korisnici rado upotrebljavaju.

Pored stikera omogućena je i usluga chatbota, usluga koja korisnicima kroz komunikaciju sa BBI Viber Asistentom omogućava lakšu i bržu komunikaciju sa Bankom.

Na ovaj način korisnici i klijenti Banke na jednom mjestu imaju odgovore na najčešća pitanja o proizvodima i uslugama Banke, te se mogu na jedinstven način zabaviti i komunicirati sa prijateljima na Viberu.

Cilj implementacije Viber sticker kampanje je, pored želje da Banka ponudi inovativna učinkovita rješenja kroz izgradnju chatbota i da se približi korisnicima i podstakne jednostavnu interakciju među njima.

“Raduje nas da smo uspjeli osmisliti i realizovati kampanju koja za cilj ima unapređenje i olakšanje komunikacije putem BBI Viber Asistenta sa našim klijentima, ali i drugim građanima Bosne i Hercegovine koji se žele informisati o širokom spektru usluga i proizvoda koje Bosna Bank International nudi na tržištu." - istaknuo je direktor Marketinga i komunikacija BBI banke, Dino Selimović.

Bitno je naglasiti da je stickere moguće preuzeti samo za vrijeme trajanja kampanje, ali koristiti po završetku iste. BBI Viber stickere još uvijek možete preuzeti OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije