ArcelorMittal: Prodaja Ljubije Izraelcima je skandalozna odluka Vlade RS-a

Fena
ArcelorMittal: Prodaja Ljubije Izraelcima je skandalozna odluka Vlade RS-a
/ Foto: ArcelorMittal
Iz ArcelorMittala Prijedor saopćili su danas da su "zatečeni i neugodno iznenađeni skandaloznom" odlukom Vlade RS-a.

Povod je odluka Vlade RS-a o prodaji 64,99 posto akcija osnovnog kapitala Akcionarskog društva Rudnici željezne rude Ljubija kompaniji Izraeli investment grupa Commonwealth of Dominica.

U Mittalu smatraju tu odluku Vlade "pogrešnom".

"Kao vodeći svjetski proizvođač čelika, koji se već 13 godina uspješno bavi rudarstvom na prostoru prijedorske regije, tvrdimo da je prihvaćena ponuda bazirana na neosnovanim i nerealnim činjenicama. Ponude nisu bile podvrgnute adekvatnoj analizi, niti su uvaženi kredibilitet i reference samih ponuđača. Svojom ponudom, uvažavajući dosadašnji rad i ostvarene poslovne rezultate, ponudili smo ozbiljnost i kontinuitet u rudarstvu prijedorske regije, i odgovorno stali iza toga kao i svaki put do sada. Nažalost, ubjeđeni smo da prihvatanje konkurentske ponude ne donosi kontinuiran i dugoročan razvoj, niti doprinosi prosperitetu proizvodnje željezne rude, što temeljimo na saznanjima i analizama drugog ponuđača", tvrdi direktor prijedorskog Mittala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije