Zvizdić i Šarović u ponedjeljak na EBRD-ovoj konferenciji u Londonu

Radiosarajevo.ba
Zvizdić i Šarović u ponedjeljak na EBRD-ovoj konferenciji u Londonu
Foto: Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović i Denis Zvizdić
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović učestvovat će u ponedjeljak, 26. februara, u Londonu na Trećoj investicijskoj konferenciji o zapadnom Balkanu.

Konferenciju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Sjednica premijera zapadnog Balkana predviđena je nakon službenog otvaranja Konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Chakrabartija, premijera Bugarske Boyka Borisova i ministra za međunarodni razvoj UK Lorda Batesa.   

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić će se susresti sa predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem, a zamjenik predsjedavajućeg i ministar Mirko Šarović i zamjenik direktora EBRD-a Pierre Heilbronn potpisat će Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a.

Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini.

Na marginama konferencije predsjedavajući Zvizdić će se susresti sa vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD-a za evropske poslove Matthewom Palmerom

Tokom boravka u Londonu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić s premijerima zapadnog Balkana prisustvovat će svečanoj večeri, koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Theresa May, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije