Sarajevo / Završeni Dani osiguranja u BiH: Odličan temelj za poboljšanje usluga

27. 09. 2019. u 19:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares:4

Završnim govorima na temu učenja na iskustvima u regionu, te temama koje se tiču upravljanja rizicima i javnih nabavki, završena je prva regionalna konferencija struke osiguranja – Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Dvadeset i dva govornika tokom dvodnevne konferencije, okupljenjim kolegama iz struke, akademskoj zajednici, predstavnicima vlasti i medijima, predstavili su prednosti osiguranja, kao temeljnog osnova finansijske sigurnosti u izazovima sa kojima se svakodnevno suočava savremeni čovjek.

Dani osiguranja u BiH: Najvažnije je zaštititi ljude i njihova dobra

Govornici i panelisti prve regionalne konferencije bili su istaknuta imena iz struke osiguranja, akademske zajednice i predstavnici osiguravajućih kuća iz zemlje i regije.

Ermin Čengić: Sarajevo će biti centar industrije osiguranja BiH i regiona

"U vremenima kada su prirodne nepogode skoro pa redovna pojava, nestabilno tržište rada, izazovi u sektoru zdravstva, osiguranje lica i imovine primarna je obaveza svakog građana i građanke. Konferencija Dani osiguranja u Bosne i Hercegovine prije svega imala je za cilj da predstavi prednosti osiguranja, i građanima ukaže na mogućnosti i pogodnosti koje ostvaruju kao osiguranici. Veliki odziv kolega iz regije, te predstavljanje najnovijih trendova iz struke osiguranja pokazatelj su uspjeha prve konferencije, te odličan temelj za nastavak rada na poboljšanju usluga osiguranja i pozicije osiguranika u našoj zemlji i regiji", izjavio je povodom zatvaranja konferencije generalni sekreter Udruženja društava za osiguranje u Federaciji Bosne i Hercegovine Ermin Čengić.

NEMA KOMENTARA