Wizz Air će saobraćaj iz Sarajeva svesti na samo jednu avioliniju

0
Radiosarajevo.ba
Wizz Air će saobraćaj iz Sarajeva svesti na samo jednu avioliniju
Foto: Arhiv / Wizz Air

Niskotarifni avioprijevoznik Wizz Air održavat će jednu liniju iz Sarajeva tokom ljetne sezone 2023. Naime, aviokompanija će od 24. marta obustaviti letove između glavnog grada Bosne i Hercegovine i London Lutona.

Kao rezultat toga, u ovom trenutku, Sarajevo više neće biti povezano sa tržištem Velike Britanije putem direktnih letova tokom ljetnih mjeseci, budući da će i TUI okončati sezonske zimske letove 2. aprila, prije nego što ih obnovi sljedećeg decembra, objavio je Ex-Yu Aviation News.

Jedina preostala linija Wizz Aira iz Sarajeva bit će Abu Dhabi, kojim će upravljati njegova podružnica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Letove ka glavnom gradu Emirata održavat će četiri puta sedmično tokom ljeta 2023.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Wizz Air je u novembru zatvorio svoju bazu u Sarajevu navodeći kao razlog inflaciju i rastuće troškove. Obustavio je devetnaest linija i premjestio dva aviona koja su bila stacionirana u bazi.

Sarajevski aerodrom objavio je nakon toga novi javni poziv za kompaniju koja bi u glavnom bh. gradu otvorila svoju bazu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije