VTK BiH: Veliki interes za bh. naoružanjem i vojnom opremom

Radiosarajevo.ba
VTK BiH: Veliki interes za bh. naoružanjem i vojnom opremom
Foto: VTK BiH / Štand BiH na IDEX sajmu naoružanja i vojne opreme

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je organizirala zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti namjenske industrije na sajmu IDEX 2019 koji se održava u periodu od 17. do 21.02.2019. u Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Na zajedničkom štandu Vanjskotrgovinske komore BiH izlažu tri kompanije: Igman d.d. Konjic, Pretis d.d. Vogošća i Unis Ginex d.d. Goražde.

Pored navedenih izlagača, veliki broj bosanskohercegovačkih kompanija iz namjenske industrije učestvuju i kao posjetioci na navedenom sajmu.

U prva dva dana sajma iskazan je veliki interes za bosanskohercegovačke proizvode iz namjenske industrije i održan veliki broj sastanaka sa potencijalnim partnerima, saopćeno je iz VTK.

Sajam IDEX 2019 predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova naoružanja i vojne opreme u svijetu i predstavlja jedinstvenu platformu za uspostavljanje i jačanje odnosa sa preduzećima – kupcima, ali i predstavnicima oružanih snaga iz cijelog svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije