Volkswagen zaustavlja proizvodnju u svojoj glavnoj fabrici

Radiosarajevo.ba
Volkswagen zaustavlja proizvodnju u svojoj glavnoj fabrici
WAZ / Volkswagen

Njemački gigant Volkswagen obustavit će proizvodnju u svojoj glavnoj fabrici u Wolfsburgu i to zbog novih standarda testiranja WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) koji će stupiti na snagu od 1.septembra, prenosi RTL.de.

WLTP testovi bi trebali pokazati podatke emisije plinoa u realnim vozačkim uvjetima, za razliku od pretnodnih NEDC testova koji su prikazivali samo hipotetičke scenarije, pa će sada rezultati biti značajno rigorozniji kada je u pitanju razina CO2.

Nov načini testiranja emisije štetnih plinova značajno utječu na proizvođače, pa je tako Porsche nedavno saopćio da će obustaviti prodaju nekoliko modela.

U međuvremenu, VW će potpuno obustaviti proizvodnju u Wolfsburgu jer kompanija proizvodi samo vozila koja ispunjavaju nova pravila. To će direktno utjecati na isporuku i prodaju VW vozila, jer ovaj gigant mora testirati više od 200 varijanti različitih modela i za sve dobiti dozvoljene vrijednosti u vrlo kratkom razdoblju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije