Šoping mol, hotel, stanovi...: U Sarajevu niče veliki luksuzni kompleks?

11
Radiosarajevo.ba
Šoping mol, hotel, stanovi...: U Sarajevu niče veliki luksuzni kompleks?
Foto: NOA Group / Predviđeni izgled kompleksa

Na mjestu nekadašnjeg Doma penzionera Nedžarići u Sarajevu NOA Group želi izgraditi luksuzni kompleks poslovnih, komercijalnih i rezidencijalnih sadržaja u ukupnoj površini od oko 135.000 m2.

Kompleks, čije su ilustracije radna verzija, bi povezao više nezavisnih, visoko modernizovanih segmenata, koji dizajnom i funkcionalnošću čine cjelinu: šoping mol, hotel sa pet zvjezdica, luksuzne poslovne apartmane, kancelarijske prostore, luksuzne stanove i parking na nekoliko etaža. 

Nermin Hubić, predsjednik uprave NOA Group, rekao je za eKapiju da je ovo najveći projekat u BiH do sada ovog tipa.

"Značaj ovog projekta ogleda se u tome što Sarajevo dobiva novi gradski centar – objekat prefinjene i moderne arhitekture, po najvišim standardima gradnje. Primjenom novih tehnoloških rješenja, izgradićemo stambeno-poslovni kompleks koji prevazilazi prepreke i nudi budućnost u sadašnjem vremenu", naveo je Hubić.

Predviđeni izgled kompleksa - undefined

Foto: NOA Group : Predviđeni izgled kompleksa

Trenutno završavaju administrativno-pravne radnje za kupovinu, gdje ne očekuje, kako kaže, nikakve probleme, s obzirom na to da su spremni ispoštovati svaki uslov Vlade FBiH i Fonda PIO, "bilo da su proceduralno pravne radnje u pitanju, traženi iznos odmah isplatiti ili dati garanciju banke za uredno plaćanje na cjelokupan iznos".

"Zatim krećemo u dobijanje potrebnih odobrenja i dozvola za gradnju. Sa građevinskim radovima planirano je početi u toku tekuće godine rušenjem postojećeg objekta i dovođenje lokacije u fazu početka gradnje, a aktivno građenje sredinom 2022. godine, nakon dobijanja dozvola, dok je realizacija projekta planirana za tri i po godine - rekao je Hubić.

Vrijednost projekta je 175 mil KM (gotovo 90 mil EUR), što je obezbijeđeno iz međunarodnih finansijskih institucija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije