U Rajlovcu otvoren savremeni logistički centar

Radiosarajevo.ba
U Rajlovcu otvoren savremeni logistički centar
Nasuf Drinjaković, direktor kompanije General Logistic svečano je otvorio poslovnu zgradu – savremeni logistički centar u poslovnoj zoni Rajlovac.

Logistički centar koji raspolaže ukupnom površinom od 4000m2 a sadrži skladišni i uredski prostor, pečat je strategije poslovnog razvoja koji je praćen povećanjem prihoda, broja klijenata i partnera, zalaganjem uposlenika, te u konačnici useljenjem u vlastitu poslovnu zgradu. 

Obrativši se prisutnima, Drinjaković naglasio je da su za priču koja govori o razvoju i rastu kompanije, podjednako važni svi segmenti: uposleni, partnerska mreža, klijenti, prijatelji i podrška Općine.

Prateći zahtjeve klijenata i potrebe tržišta, te nastojeći poboljšati kvalitet svojih usluga, General Logistic izgradio je logistički centar koji pruža usluge skladištenja carinske robe u uvozu ali i opasnih materija, hemikalija i medicinskih sredstava. Razvoj kapaciteta pratit će i proširenje mreže poslovnih partnera i otvaranje novih radnih mjesta. Očekuje se da će se u prvoj godini rada u novom objektu broj uposlenih uvećati za 40% a u godini koja slijedi za dodatnih 55%. 

Svojim klijentima General Logistic ponudit će kancelarijski prostor unutar poslovne zgrade kako bi im omogućio da budu u neposrednoj blizini svoje robe, tzv. One Stop Shop, sve na jednom mjestu. Uvodeći i novi softver - Warehouse Management System (WMS), General Logistic svojim klijentim nudi mogućnost da su u svakom trenutku informirani o statusu svoje robe. 

Ministar privrede Kantona Sarajevo, Muharem Šabić procijenio je da je «općina Novi Grad mjesto ugodno za biznis» i da  «govoreći o ekonomskom razvoju zemlje ne smijemo zaboraviti značaj i domaćih investicija».

 

General Logistic d.o.o. na tržištu Bosne i Hercegovine još od od 2009. godine pruža usluge međunarodnog transporta, špedicije, skladištenja, manipulacije robom i logističke usluge. Trenutno upošljava 20 uposlenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije