Stanley Nadan na Samitu o inovacijama

Radiosarajevo.ba
Stanley Nadan na Samitu o inovacijama
Foto: Pixabay / Inovacija

Na prvom regionalnom Samitu o inovacijama 2018, koji će se održati u Sarajevu (hotel Evropa) u ponedjeljak 7.5.2018. od 9,30 do 17 sati, obratiće se istaknuti naučnik i predavač sa New York Univerziteta, dobitnik Emmy nagrade za naučni i tehnološki napredak, prof. dr. Joseph Stanley Nadan. Profesor Stanley Nadan, danas je predsjednik i generalni menadžer kompanije Autonomous Professional Development, te suosnivač Međunarodne asocijacije profesionalnih inovatora (IAOIP) koja okuplja preko 1.500 članova u više od 75 zemalja.

Prvi Sarajevo Innovation Summit, koji organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, okupit će vodeće stručnjake iz poslovnog i javnog sektora, te akademske zajednice s ciljem prezentiranja dobrih praksi i razmjene znanja i iskustava, te na taj način doprijeniti kreiranju okruženja koje će biti stimulativno za inovacije i preduzetničku aktivnost.

Među govornicma je i magistar u oblasti ekonomije i međunarodnih odnosa Gergely Tardos, stručnjak je za politike Europske Unije. Trenutno radi u Evropskoj komisiji pri Generalnom direktoratu za istraživanje i inovacije.

Sarajevo Innovation Summit se sastoji iz tri panela. Prvi panel bavit će se inovacijskom politikom - „Kreiranje inovativnog okruženja u zemljama Zapadnog Balkana“. Moderatorica prvog panela je profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu na Katedri za menadžment i informacione tehnologije, doc. dr. Amila Pilav – Velić. Profesorica Pilav - Velić je autorica prve knjige o inovacijama u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Inovativnost bh. kompanija: otvorena ili ne“.

Učesnici drugog panela govorit će o inovacijama u obrazovanju - „Smanjenje jaza između sistema obrazovanja i tržišta rada“, dok zadnji panel Innovation Summit-a nosi naziv „Socijalne inovacije i poduzetništvo: Mit ili realnost? “.

Prvi regionalni Samit inovacija podržali su Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH, USAID, Evropska komisija, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, Interreg, Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC, Ministarstvo zdravlja FBiH i RS-a, Asocijacija XY, Digital Elephants, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Youth Council of the US Embassy to Bosnia and Herzegovina, SIM, Udruženje Motivator, Hotel Europe Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije