SBF: Dodijeljena priznanja pojedincima i firmama

Anadolija
SBF: Dodijeljena priznanja pojedincima i firmama
/ Foto: AA
U okviru sedme međunarodne investicijske konferencija Sarajevo Business Forum (SBF) - Perspektive Kina +16 CEEC dodijeljeno je i šest priznanja u različitim kategorijama.

Dodijeljena je nagrada za socijalni doprinos, zapošljavanje mladih, nagrada inovator godine, firma godine, poduzetnik godine i nova firma godine. 

Nagradu za socijalni doprinos dobio je Fis Vitez BiH, jedan od najvećih prodajnih lanaca u BiH. Nagrada je priznanje za socijalnu odgovornost: Vlasnik Pero Gudelj bio je inspiracija za građane BiH.

Infobip Sarajevo dobitnik je nagrade za zapošljavanje mladih. Pri uručivanju nagrade ukazano je i na problem odlaska mladih iz BiH. 

Inovator godine je Dejan Šumak iz Slovenije, a nova firma godine Žitopek Banja Luka.  Firma godine je Klas d.d. Sarajevo koja je pokazala značajan rast na tržištu uz socijalnu odgovornost. Poduzetnik godine je Gazmend Haxhia iz Albanije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije