SBF: Najveća poslijeratna investicija u energetskom sektoru u BiH

Anadolija
SBF: Najveća poslijeratna investicija u energetskom sektoru u BiH
/ Foto: EPBiH
U okviru sedme međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) - Perspektive Kina +16 CEEC potpisan je Aneks ugovora između Elektroprivrede BiH i kineske kompanije China Gezhouba

 

U okviru sedme međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) - Perspektive Kina +16 CEEC potpisan je Aneks ugovora između Elektroprivrede BiH i kineske kompanije China Gezhouba Group Coupan i GEDI Guandong Elektric Power Design Institute o izgradnji Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla, javlja Anadolu Agency (AA).

Aneks su potpisali Bajazit Jašarević, generalni direktor Elektroprivrede BiH, i Ning Jizhe. ministar i zamjenik predsjednika Komisije za razvoj i reformu u Vladi Narodne Republike Kine. 

Današnjim činom tehnički dio pregovora u cjelosti je završen. Radi se o projektu koji će omogućiti opstanak Termoelektrane Tuzla u narednih nekoliko desetina godina.

Projekat za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla vrijedan je više od 722 miliona eura.

Blok 7 jačine 450 megavata slovi za najveću poslijeratnu investiciju u energetskom sektoru u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije