SBF 2017: Očekuje se hiljadu učesnika iz 30-ak zemalja

Anadolija
SBF 2017: Očekuje se hiljadu učesnika iz 30-ak zemalja
/ Foto: Anadolija
Završna radionioca "Priprema projekata za učešća na Sarajevo Business Forumu 2017.“ održana je danas u Sarajevu.

Kako je istakla Azra Čolić, voditelj BBI VIP Bussines cluba, program radionica je standardan i njihova svrha je da organizatori prezentuju ono što se dešava u vezi s pripremama za održavanje SBF-a.

Ove godine, na osmom po redu SBF-u, očekuje se oko 1.000 učesnika iz 30-ak zemalja, a u fokusu foruma biće Indija.

“Program radionica je standardan. Prezentiramo ono što radimo u regionu u kojem smo prisutni, ono što se dešava vezano za pripreme za Sarajevo Bussines Forum. Ove godine u fokusu nam je Indija, ali imamo najavljen dolazak i velikih drugih delegacija iz Indonezije, Pakistana, Emirata, Saudijske Arabije, Bahreina, Azerbejdžana, ali očekujemo da će biti još zainteresovanih.

Radionice su kao i prethodnih godina održane širom BiH, ali su se organizatori ovoga puta odlučili i za jednu novinu.

“Ove godine smo, za promjenu, izašli i u region. Imali smo radionice u Begradu, Skoplju i Tirani. Dobili smo adekvatnu pažnju svih naših partnera tamo gdje smo prezentirali. Privrednici koji imaju poslovnu ideju imaju još uvijek vremena da to pretoče u prezentaciju, odnosno prijedlog i pošalju nam kako bi smo je istakli na stranici foruma. To bi bila dobra priprema za poslovne sastanke koje organizujemo“, pojasnila je Čolić.

U BBI-u, koji zajedno sa Islamskom razvojnom bankom iz Saudijske Arabije organizuje SBF, veoma su zadovoljni interesovanjem privrednika iz BiH.

“Zato radionice organizujemo sa svim komorama u BiH, entitetskim i kantonalnim, jer one zajedno sa nama animiraju i ohrabruju ljude da prezentiraju svoje ideje. I lokalne uprave svoje poslovne projekte mogu prezentirati za razgovore sa investitorima“, završila je Čolić.

Sarajevo Bussines Forum 2017. održaće se 22. i 23. maja, uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije