Sarajevo: Otvoren Drugi proljetni digitalni forum

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Otvoren Drugi proljetni digitalni forum
U prostorijama hotela Radon Plaze u Sarajevu jučer je, 19. aprila, otvoren Drugi proljetni digitalni forum koji se održava pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske komore BiH.

Drugi PDF otvorio je zamjenik šefa misije Japana u BiH Kazumasa Miyazaki, koji je tokom pozdravnog govora istaknuo zadovoljsvo što su na jednom mjestu predstavljeni najnoviji printeri renomiranih japanskih proizvođača: Epson, Roland, Konica Minolta i Ricoh, te zaželio učesnicima i posjetiocima uspješan rad.

Poslije otvaranja 2. PDF-a na štandovima izlagača: Alim, Mega Sign, Mojić, Pako, Top Bind, Konica Minolta, KMC, Biro Kip, MD print i interactive su počele prezentacije opreme i materijala poznatih svjetskih marki, pored ranije pomenutih i: Canon Oce Arizona, Summa, 3A-Polycasa, Orafol, Trotec, Trodat, Siser, Ideal, Plastidite, Morgan, Unibind i drugih. 

Proljetni digitalni forum - PDF nastao je iz potrebe da se na tržištu Bosne i Hercegovine svake godine predstave nove tehnologije, mašine i repromaterijali za digitalnu štampu. I odmah je prema ocjeni posjetilaca postao jedan od najzanimljivijih i najvažnijih događanja u regiji.

drugi_PDF_proljetni_digitalni_forum_promo16.jpg - Sarajevo: Otvoren Drugi Proljetni digitalni forum

Podsjećamo, s izlagačima iz BiH i partnerima iz  cijelog svijeta tokom dva dana se rade radionice, seminari i prezentacije.

Na mjesta održavanja demonstrirat će se upotreba i mogućnost softvera, mašina i repromaterijala. Također, na Drugom PDF-u će biti predstavljene nova digitalna oprema i materijali kao i najnovija dostignuća iz oblasti:
- Digitalne štampe u oblasti reklamne industrije
- Najmodernijih materijala u reklamnoj industriji
- Savremenih materijala u arhitekturi

Paralelno s predstavljanjem opreme održavali su se seminari i predavanja na sljedeće teme i s predavačima:
- Alati za povećanje profita, Daniele Faoro (ITA)
- Moderan print shop, Borjan Divljanović i Marko Barbarić (BIH)
- Predstavljanje firme Trotec, Ferdinand Poschinger (GER)
- Iskustva korisnika EPSON SureColor printera, Viktor Perolo (SRB)
- Guyenne papir, Doucko Stavic (FRA)
- OPS, Adnan Ohranović (BIH) 

Za danas su najavljene teme i predavači:
- Canon OCE Arizona, Robertus Koenen (AUT)
- Suma F serija, Menko Kuberlinov (GER)
- Roland VersaWorks, Stevan Korać (ITA)
- Plastidite, Aljoša Čok i Sinisa Krcalic (ITA)
- Nanodiy, Nino Hat (CRO)
- 3A-Polycasa, Marko Kotar (SLO)
- EFI Digital Store Front-Web to print, Ekrem Okanović (BiH)

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže te da još samo danas iskoriste jedinstvenu priliku da na jednom mjestu vide i testiraju opremu i materijale navednih proizvođača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije