Sarajevo: Učestvujte u Proljetnom digitalnom forumu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Učestvujte u Proljetnom digitalnom forumu
/ Drugi PDF
Drugi Proljetni digitalni forum (2. PDF) održat će se pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske Komore Bosne i Hercegovine u Sarajevu u hotelu Radon Plaza 19. i 20. aprila od 10 do 17 sati.

Proljetni digitalni forum - PDF je nastao iz potrebe da se na tržištu Bosne i Hercegovine svake godine predstave nove tehnologije, mašine i repromaterijali za digitalnu štampu. I odmah je prema ocjeni posjetilaca postao jedan od najzanimljivijih i najvažnijih događanja u regiji.

S izlagačima iz BiH i partnerima iz  cijelog svijeta tokom dva dana se rade radionice, seminari i prezentacije.

Na mjesta održavanja demonstrirat će se upotreba i mogućnost softvera, mašina i repromaterijala. Također, na Drugom PDF-u će biti predstavljene nova digitalna oprema i materijali kao i najnovija dostignuća iz oblasti:
- Digitalne štampe u oblasti reklamne industrije
- Najmodernijih materijala u reklamnoj industriji
- Savremenih materijala u arhitekturi

U sklopu Drugog Proljetnog digitalnog foruma predstavit će se i firme iz regiona s partnerima iz inozemstva, što daje ovoj manifestaciji internacionalni karakter. Manifestaciji će prisustvovati i svjetski poznati brendovi kao što su: Roland, Epson, Canon, Trotec, 3A-Polycasa, Summa, Konica Minolta, Rikoh, Nanodiy, Plastidite i Siser. Od domaćih firmi i firmi iz regiona će biti prisutni:
Alim, Mega Sign, Mojić, Pako, Top Bind, Konica Minolta BH, KMC Officeshop, MD Print, Birokip i Interactive.

Organizatori su pozvali sve zainteresirane iz reklamne i grafičke industrije da im se pridruže i učestvuju u zanimljivim radionicama i predavanjima. Za više informacija o samom događaju i programu posjetite web-stranicu www.pdf.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije