Sarajevski aerodrom dobit će liniju i za Rusiju

Radiosarajevo.ba
Sarajevski aerodrom dobit će liniju i za Rusiju
Foto: Arhiv / iFly airlines

Ruski avioprijevoznik iFly Airlines dobio je dozvolu ruske agencija za avijaciju Rosaviatsia za uspostavljanje letova iz Sočija za Beograd, Zagreb i Sarajevo.

Kompanija je zatražila dozvolu za obavljanje do četiri leta sedmično iz grada na obali Crnoj mora za ove tri prijestonice, prenosi BiznisInfo pisanje portala EX-YU Aviation.

Avioprevoznik sada mora dobiti dozovole regulatra u Srbiji, BiH i Hrvatskoj.

iFly Airlines je privatni čarter prevoznik koji obavlja letove za “Tez Tour”, “Tempus Tour”, “TUI” i rusku turističku agenciju “Intourist – Thomas Cook”.

Ovaj brzorastući prevoznik opslužio je 1,1 milion putnika prošle godina sa svojom flotom od devet aviona – dva Airbusa A319 i sedam A330.

iFly Airlines je osnovan 2009. godine i pod kontrolom je Alexandera Burtina, koji je također na čelu velike turističke agencije Tez Tour.

Trenutno ni Beograd, ni Zagreb ni Sarajevo nemaju direktan let za Soči. Osim toga, trenutno ne postoji direktan let između Bosne i Hercegovine i Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije