Prve informacije sa sastanka: 64 posto radnika želi ostati u Aluminiju

Radiosarajevo.ba
Prve informacije sa sastanka: 64 posto radnika želi ostati u Aluminiju
Foto: Aluminij Mostar / Aluminij

Po anketi, koja bi bila okosnica Plana restrukturiranja poslovanja mostarskog poduzeća Aluminij, 64 posto radnika želi ostajati na poslu, 21 posto se nije izjasnilo, dok oko 80 ljudi potražuje otpremnine, dogovoreno je to na sastanku u upravi poduzeća, saznaje Bljesak.info.

Hronologija: Uspon i pad mostarskog Aluminija

Sindikati radnika Aluminija, navode, ponovno će tražiti od Vlade Federacije BiH ugovor o isplati doprinosa za sve uposlenike Aluminija d.d. Mostar, prve su to informacije sa sastanka.

Sastanku prisustvuju Nadzorni odbor, direktori Uprave Aluminija, predstavnici sindikata, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Romeo Biokšić iz Neovisnog sindikata radnika Aluminija ranije je rekao kako su radnicima ponuđene plaće prepolovljene za oko 50 posto, što je, tvrdi, neprihvatljivo.

Podsjećamo, Financijska policija FBiH je u srijedu ušla u prostorije Aluminija kako bi izvršila uvid u finansije do dana gašenja poduzeća, 10. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije