Predstavnici Turističke zajednice KS-a na prestižnom sajmu u Rijadu

Radiosarajevo.ba
Predstavnici Turističke zajednice KS-a na prestižnom sajmu u Rijadu
Turistička zajednica KS / Sajam u Rijadu

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo posljednjih dana borave u saudijskoj prijestolnici, Rijadu, gdje se održava Riyadh Travel Fair, značajni godišnji događaj na kojem se okupljaju vodeće turističke kompanije kako Saudijske Arabije tako i drugih zemalja Golfskog zaljeva, te zemalja iz ostalih dijelova svijeta.

Za deset godina koliko postoji, sajam je postao važno mjesto za predstavljanje novih turističkih proizvoda i ponuda, a koliko je važno pojaviti se na njemu najbolje dočarava podatak da Saudijci drže prvo mjesto u svijetu kao turisti koji najviše troše na putovanjima.

“Oko 4 miliona Saudijaca godišnje na putovanja u inostranstvo potroši preko 8 milijardi dolara”, kaže Faruk Čaluk, direktor Ureda za podršku turizmu Turističke zajednice KS, dodajući:

“Sajam obično za četiri dana odvijanja posjeti preko 30.000 posjetilaca. Osim saudijskih, tu je i veliki broj stranih tour operatera, hotelijera, biznismena, novinara kao i blogera. Izložena je turistička ponuda 55 zemalja. Turistička zajednica Kantona Sarajevo se i ove godine predstavila na ovom sajmu zajedno s hotelima Hills i Hollywood, hotelima Ilidža, agencijama Relax Tours i Sol Azur uvjeravajući se u veliku zainteresovanost turista iz ove regije koji žele posjetiti i Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.”

Još prvog dana sajma promotivni štand vrijednog tima posjetio je i ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji, Senahid Bristrić, ne krijući svoje oduševljenje zbog činjenice da se Sarajevo i BiH po prvi put samostalno predstavljaju na ovom tržištu na kojem itekako postoji interes za nas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije