Poslovni poljoprivredni forum BiH-Turska: Šarović se sastao sa Fakibabom

AA
Poslovni poljoprivredni forum BiH-Turska: Šarović se sastao sa Fakibabom
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i ministar za hranu, poljoprivredu i stočarstvo Republike Turske Ahmet Esref Fakibaba sastali su se danas u Sarajevu.
U Sarajevu se održava Poljoprivredni poslovni forum Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Dvojica ministara sastali su se u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, a prisustvuje mu i ambasador Republike Turske Haldun Koc, te brojni članovi delegacija dvije zemlje.

Na današnjem forumu, čiji su organizatori Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstvo za hranu, poljoprivredu i stočarstvo Republike Turske, učestvuje oko 200 domaćih i turskih kompanija.

U okviru plenarnog dijela događaja održana je panel diskusija o temi "Perspektive za saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Turske u poljoprivredno-prehrambenom sektoru”, a nakon plenarnog dijela su planirani susreti turskih i bh. privrednika.

Cilj foruma je unapređenje saradnje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru dvije zemlje, u pogledu vanjskotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije