Zavidovići: "Koteks" otvara proizvodni pogon, traže 100 novih radnika

N. K.
Zavidovići: "Koteks" otvara proizvodni pogon, traže 100 novih radnika
/ Foto: "Koteks" Tešanj

Otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije Koteks Tešanj u Zavidovićama, koji će za početak zaposliti 50-ak osoba planiran je za juni, međutim do toga nije došlo jer adaptacija prostora gdje će biti smješten ovaj pogon traje duže nego što se očekivalo.

Naime, Koteks je kupio prostor u kojem se nalazio nekadašnji Krivajin pogon "Stoličara". Prostor je u lošijem stanju od očekivanog, te je stoga neočekivano prolongirano vrijeme pokretanja proizvodnje.

"S obzirom na to da je u pitanju hala koja duži niz godina nije bila u funkciji, obim posla je veliki, ali se radi ubrzano. Završetak građevinskih radova očekujemo u narednih mjesec dana, tako da ćemo nakon toga odmah početi s instaliranjem novih mašina i opreme koje se nalaze u našim skladištima u Tešnju" kaže u razgovoru za Radiosarajevo.ba Hamza Hotić, direktor proizvodnje u ovoj kompaniji.

Prema njegovim riječima, nakon konkursa koji je raspisan početkom aprila u kojem se tražilo 100 radnika, s njih 50-ak je već obavljen razgovor, te su izvršena testiranja kako bi počeli s radom kada kada se proizvodna traka u Zavidovićima pusti u pogon.

"U tekstilnom pogonu u Zavidovićima proizvodit će se policijska i vojna oprema, presvlake za namještaj i autoindustriju, te zaštitna i službena odjeća od kože i tekstila", dodaje Hotić.

Iz Koteksa su istaknuli da će se za početak držati brojke od 100 radnika koju su naveli da potražuju u oglasu, ali da im je cilj da taj broj vremenom poraste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije