Raspisan poziv u Sarajevu: Traži se 300 sezonskih radnika, plaća 600 KM

N. K.
Raspisan poziv u Sarajevu: Traži se 300 sezonskih radnika, plaća 600 KM
Foto: EPA - EFE / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo u cilju stimuliranja teško zapošljivih kategorija nezaposlenih osoba, i ove godine realizira Program javnih radova, odnosno zapošljavanje sezonskih radnika čije će plaće finansirati Služba.

Po javnom pozivu za prijavu projekata za oblasti uređenja okoline, izgradnje, sanacije, infrastrukture, socijalne zaštite, kulture, turizma, sajamskih manifestacija, traženo je da se angažira 300 osoba s evidencije Službe za zapošljavanje.

"Nakon što je Služba objavila Javni poziv, pristiglo je 200 aplikacija u kojima se tražilo skoro 900 radnika, a Upravni odbor je danas odobrio listu aplikanata te će se u naredna 24 sata na našoj web-stranici naći spisak poduzeća, organizacija i udruženja kod kojih će se moći izvršiti zaposlenje na sezonskim radovima", kazala je za Radiosarajevo.ba Marijana Ibišević iz Službe za zapošljavanje KS-a.

Prema njenim riječima, pojedinačna mjesečna naknada za rad iznosit će 600 KM po zaposlenoj osobi, a prednost pri zaposlenju imat će demobilizirani borci, članovi šehidskih porodica, RVI, djeca dobitnika najvećih ratnih priznanja...

"Svi zainteresirani stanovnici Kantona Sarajevo još danas mogu aplicirati za sezonski posao u svojim Biroima za zapošljavanje na kojima su prijavljeni, te ovo predstavlja jedinstvenu priliku nezaposlenim da u ljetnoj sezoni zarade određena sredstva i da društveno korisno djeluju", dodala je Ibišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije