Od naredne sedmice aviolinija Qatar Airwaysa povezuje Sarajevo i Dohu

AA
Od naredne sedmice aviolinija Qatar Airwaysa povezuje Sarajevo i Dohu
Qatar Airways, jedna od najvećih aviokompanija u svijetu, od 31. oktobra 2017. godine počinje letove na relaciji Sarajevo - Doha.

Slijetanje inauguralnog leta QR 293 na Međunarodni aerodrom Sarajevo predviđeno je za 11 sati, dok je polazak leta QR 294 iz glavnog grada BiH za Dohu predviđen u 12 sati.

Putnike će iz Dohe u Sarajevo i nazad prevoziti Airbus A320 koji ima 12 sjedišta u poslovnoj i 132 sjedišta u ekonomskoj klasi. Letovi su predviđeni četiri puta sedmično i to utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom, kažu iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Pored bogate gastronomske ponude, putnici će imati pristup vrhunskom sistemu zabave, koji nudi najnovija izdanja filmova, TV serija, muziku, igre, te brojne druge sadržaje.

Aviolinija između Sarajeva i Dohe znatno će olakšati putovanja u Katar sve većem broju državljana BiH koji žive i rade u toj zemlji. 

Pored jačanja poslovnih veza, uvođenjem leta Doha - Sarajevo značajno će se povećati broj turističkih posjeta BiH. Konačno, ova linija će omogućiti putnicima iz Sarajeva da se sa samo jednim presjedanjem kroz centar Qatar Airwaysa Hamad International Airport spoje s više od 150 destinacija širom svijeta, od Sjeverne i Južne Amerike, Azije do daleke Australije.

Qatar Airways je šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveća vazdušna luka u BiH nastavlja impresivan rast na svim poljima, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava bh. građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije, navode iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije