Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju Kantona Sarajevo
Arhiv / Ilustracija
Javni poziv privrednicima s područja Sarajevskog kantona da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Ministarstva za privredu Kantona Sarajevo objavljen je u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke.

Riječ je o Liniji koja će privrednicima s područja KS-a omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uvjetima i po subvencioniranoj nominalnoj stopi od 1,28 posto. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu od 24 miliona KM, dok će na nivou 2017. godine za subvenciju dijela profitne marže Ministarstvo za privredu KS-a osigurati više od jedan milion KM (1.090.000 KM).

Pravo učešća za sredstva po ovoj liniji finansiranja ostvaruju subjekti male privrede, fizičke i pravne osobe koja  trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede (Službene novine Kantona Sarajevo, broj; 29/15).

Učešće mogu uzeti svi likvidni subjekti koji imaju sjedište na području Kantona Sarajevo ili poslovnu jedinicu s jasno utvrđenom namjenom korištenja sredstava na području Kantona Sarajevo, aktivni su i imaju uposlene radnike, te su zadovoljavajućeg boniteta i uredne kreditne historije.

Maksimalni odobreni iznos finansiranja po jednom korisniku je do 1.000.000,00 KM s rokom otplate od maksimalno sedam godina (84 mjeseca). Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje prema uvjetima Javnog poziva je 31. decembar 2017. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti: u poslovnicama BBI banke na području Kantona Sarajevo, putem e-mail adreselinijakantonasarajevo@bbi.ba i/ili na telefone 033/275-264; 033/275-507 i 033/275-234.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije