Brčko / Novi proizvodni pogon u BiH: Posao će dobiti 1.000 radnika

16. 10. 2020. u 17:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 104

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u petak je prisustvovao svečanom otvorenju firme za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata "Liberty Group" d. o. o., koja će u prvoj fazi zaposliti oko 100 radnika.

Na svečanom otvorenju pogona u industrijskoj zoni u Brčkom naglašeno je kako će po završetku kompletne hale biti zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smjene.

Sirovine će se uvoziti preko domaćih firmi, a proizvodi izvoziti na tržište Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država. Pokretač industrije i začetnik ideje 'Liberty Group' je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić, stoji u saopćenju Vlade Brčko distrikta.

Gradonačelnik Milić kazao je da ovaj događaj nije važan samo za novootvorenu firmu, nego i za Distrikt i njegove građane, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

"U vremenu kad se borimo za svako postojeće radno mjesto, ovaj današnji događaj i najava 100, odnosno 1.000 zaposlenja jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaknuti da se ovdje radi o proizvodnom pogonu koji će cjelokupni asortiman plasirati na strano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem 'Liberty Groupa' i drugi investitori početi ulagati u ovu lokalnu zajednicu", kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne firme planirani godišnji promet 'Liberty Groupa' bio bi do 500.000.000 eura i očekuje se da ovaj plan bude završen za dvije godine.

NEMA KOMENTARA