Novalić: Trebaju nam krupne njemačke kompanije

Radiosarajevo.ba
Novalić: Trebaju nam krupne njemačke kompanije
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić razgovarali su danas s izaslanstvom Privredne komore Savezne Republike Njemačke za istočnu Europu.

Izaslanstvo je predvodio izvršni direktor Michael Harms, a u kojem su bili i predstavnici nekoliko velikih kompanija.

Cilj susreta, održanog u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, bio je traženje mogućnosti za daljnje proširenje, i inače dobre, bilateralne ekonomske saradnje.

Domaćini su goste iz Njemačke upoznali o aktivnostima Vlade Federacije BiH s ciljem stvaranja što boljeg i za inozemne investitore atraktivnog poslovnog okruženja.

"Trebaju nam krupne njemačke kompanije koje će integrativno djelovati na našu ekonomiju. Osim što je dolazak ino-kapitala sam po sebi pozitivan, uz njega dobijamo iskustvo, nova znanja i nove tehnologije", kazao je premijer Novalić.

Razgovarano je i o putu kojeg Bosna i Hercegovina mora proći u procesu europskih integracija. Kako je istaknuto, taj put je dug, ali ispravan i isplativ i odvija se uz snažnu podršku Savezne Republike Njemačke.

Inače, Privredna komora Savezne Republike Njemačke za istočnu Europu je najbitnija organizacija koja radi na jačanju bilateralnih odnosa SR Njemačke sa zemljama jugoistočne Europe, te zastupa veliki broj njemačkih kompanija zainteresiranih za ulaganja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije