Norveško čudo od djeteta: Dobro zapamtite ime Haland, sinoć je ušao u historiju LP

Radiosarajevo.ba
Norveško čudo od djeteta: Dobro zapamtite ime Haland,  sinoć je ušao u historiju LP
Foto: Twitter / Erling Braut Haland

Erling Braut Haland u sinoćnjoj pobjedi Salzburga nad Genkom od 6:2 postigao je tri gola već u prvom poluvremenu, a time je ušao u historiju Lige prvaka, jer niko ranije to nije učinio u najjačem klupskom takmičenju.

Ako do sada niste čuli za ovog momka, onda će vas iznenaditi i podatak da je za mladu reprezentaciju Norveške ljetos postigao devet golova u pobjedi svoje ekipe nad Hondurasom od 12:0 u meču Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Erling Haland je i na početku ove godine u Austriji nezaustavljiv, a u svom prvom meču Lige prvaka u karijeri je odmah pokazao kakav je potencijal.

U pobjedi nad Genkom od 6:2, dakle, norveški wonderkid je postigao hat-trick u prvom poluvremenu što se nikada nije desilo ranije nijednom fudbaleru u ovom takmičenju, a također je postao i prvi tinejdžer koji je dao tri gola na jednom meču Lige šampiona još od 2004. kada je to učinio Wayne Rooney.

Haland je u nevjerovatnoj formi, a postigao je ukupno 17 golova na devet mečeva u ovoj sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije