Italijanski ljekari o povredi Miralema Pjanića: Važna poruka za Prosinečkog

Radiosarajevo.ba
Italijanski ljekari o povredi Miralema Pjanića: Važna poruka za Prosinečkog
Foto: Twitter / Miralem Pjanić

Jučer su navijači Bosne i Hercegovine sa zebnjoj dočekali vijest da će Miralem Pjanić, nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, radi povrede propustiti sutrašnju utakmicu Juventusa u Ligi prvaka protiv Atletico Madrida.

Utakmica prvog kola grupe ”D” UEFA Lige prvaka Atletico - Juventus igra se od 21 sat na stadionu ”Wanda Metropolitano” u Madridu.

Pjanić se povrijedio proteklog vikenda u susretu trećeg kola Serie A sa Fiorentinom (0:0), kada je u prvom poluvremenu morao napustiti igru. 

Ljekari Juventusa su obavili ljekarski pregled i potvrdili da će Pjanić biti u kombinaciji za duel sa Atleticom i već ga očekuju na terenu za vikend u meču protiv Verone. 
 
Sada, kada je stigla vijest iz Torina, i selektor Robert Prosinečki može odahnuti, s obzirom na to da je postojao strah da neće biti spreman za nadolazeće kvalifikacijske susrete za Europsko prvenstvo protiv Finske (Zenica, 12. oktobar, 18 sati) i Grčke (15. oktobar, 20.45 sati).
 
Prema informacijama, Mire bi mogao zaigrati i protiv Atletica. 
 
"Pjanić ima manje probleme i povredu mišića fleksora. To je povreda lakše prirode i  neće biti potrebe pauzirati", potvrdili su iz Juventusa. 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije