Njemački poslodavci traže električare i slične struke – minimalna bruto plata 2.700 eura!

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

fuuuj

Zasto promovisete odlazak iz zemlje? Sta cinite da na stub srama stavite ljude koji su nas doveli do ove situacije u kojoj sada profitirate reklamirajuci strane kompanije za regrutovanje naseg stanovnistva. Znate li da je to cin izdaje? Zasto ne napisete i kriticki tekst ove obmane i prevare? Saucesnici ste u prevari naroda u BiH sa ovakvim reklamama za regrutaciju. Bruto plata od 2700EUR je obmana i okov za nase ljude da budu robovi strancima. Sta se moze u toj zemlji sa neto 1800EUR??? Zasto to ne napisete. Da jedan pristojan stancici na periferiji grada kosta mjesecno 1100EUR i da prevarenom bh roblju ostane 700EUR za zivota, i da ne moze pokriti osnovne zivotne namirnice i oblacenje. Da ce tamo zivjeti kao pseto u buhari, preskakati obroke, raditi ko konj, i biti cisti rob. Znate li sta radite izdajnici novinarski???

dudak

Mrsss

Kolika plata

Jeli bruto ili neto. Kad ti porez uzmu ostane ti puno manje, porez veci nego u Bosni. Pa da pocnemo. Stan 800-1000 minimum ili u kolektivnoj spavaonici oko 300. Hrana 300. Prevoz 150. Pa rezijski troskovi struja samo 150. Pa pola stvari jos nismo nabrojali, ma.nigdje te nema. Jeli vodis familiju ili ides sam. Ako ides sam. Djeca ce ti bez oca odrasti, a gospodja naci zamjenskog. Slaba je to lova.

Stoji ti!-!!!BRUTTO!!!NETO je 1500-1800 zavisi od

>>Jeli bruto ili neto. Kad ti porez uzmu ostane ti puno manje, porez veci nego u Bosni. Pa da pocnemo. Stan 800-1000 minimum ili u kolektivnoj spavaonici oko 300. Hrana 300. Prevoz 150. Pa rezijski troskovi struja samo 150. Pa pola stvari jos nismo nabrojali, ma.nigdje te nema. Jeli vodis familiju ili ides sam. Ako ides sam. Djeca ce ti bez oca odrasti, a gospodja naci zamjenskog. Slaba je to lova. ka Kolika plata<<POREZNE KLASE

/ Najnovije