NetWork 9 Konferencija: Šta znači proces digitalizacije za HT ERONET

Radiosarajevo.ba
NetWork 9 Konferencija: Šta znači proces digitalizacije za HT ERONET
Foto: Eronet / Neum: Digitalizacija i transforamcija
U Neumu je danas počela Microsoftova NetWork9 konferencija, jedan od najznačajnijih tehnološko-poslovnih događaja ne samo u BiH, već i šire, a čiji je potencijal prepoznao i HT ERONET koji je, i ove godine, Telekomunikacijski sponzor.

Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac pozdravio je konferenciju naglasivši kako su ovakvi događaji idealna prilika za nove susrete, razmjenu iskustava, sticanje novih znanja, uspostavu kontakata te povezivanje radi zajedničke buduće suradnje.

Raduje me što se HT ERONET, već godinama, pozicionirao kao telekomunikacijski sponzor jednog ovakvog značajnog događaja, a teme o kojima će se govoriti na NetWork9 konferenciji, poput digitalizacije i transformacije kroz koje upravo prolazi naša kompanija, uvijek su izazovne i zanimljive”, rekao je Primorac.

O profiliranju HT ERONET-a u digitalnu kompaniju za digitalno doba i izazovima koji stoje pred HT ERONET-om u procesu digitalne transformacije, na NetWork9 konferenciji (u okviru Business Day-a), izlagao je član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu Goran Kraljević.

Kraljević je predstavio osnovne smjernice pomoću kojih telekom poput HT ERONET-a svladava izazove u transformaciji i digitalizaciji svoga poslovanja kako bi bio spreman na brze reakcije na tržištu telekomunikacija.

Pojasnio je i na koji način telekom širi portfelj svojih usluga i i proizvoda, kako bi se osigurali dodatni izvori prihoda koji kompenziraju smanjeno korištenje “tradicionalnih” telekom usluga te koja je budućnost ICT usluga u ponudi telekoma (IoT, Data Mining, Big Data).

Naglasio je kako stalni razvoj iziskuje i stalna tehničko-tehnološka unaprjeđenja, koja su jedan od ključeva napretka kompanije.

HT ERONET je intenzivirao procese transformacije i modernizacije kompletne mreže i usluga, tj. ušao u cjelovitu poslovnu transformaciju s ciljem implementacija novih naprednih IT i poslovnih sistema.

U tom smislu, bit će, bez sumnje, predvodnik u smislu agilnosti i fleksibilnosti u prilagodbi očekivanjima korisnika.

Inače, konferencija se nastavlja sutra, a što se tiče HT ERONET-a, planirano je konferencijsko predavanje Danke Banovića o temi “Firewall as a Service” od 11 sati, dok će, za medije, prezentaciju aktivnosti HT ERONET-a imati član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk od 12.20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije