Mohammed Al Kamali na SBF-u: Balkanske zemlje pružaju priliku za ulaganje

A. B.
Mohammed Al Kamali na SBF-u: Balkanske zemlje pružaju priliku za ulaganje
Zamjenik direktora kompanije Dubai Export iz UAE Mohammed Al Kamali na današnjem izlaganju u okviru Sarajevo Business Foruma kazao je kako je Dubai raskrsnica puteva između Istoka i Zapada.

„Drago mi je što sam dio delegacije koja želi promjene u ovom dijelu svijeta. Svi imamo želju da kreiramo promjene u svijetu. Dubai igra glavnu ulogu u tome da je jedan od sjedišta regije između prostora na kome se nalazi. To je važno jer naše aviokompanije nude usluge širom svijeta. I mi također vjerujemo u kreiranje mostova, snaga između nas i drugih trgovaca. Infrastruktura je jedan od ključnih faktora koje mi realiziramo u Dubaiju. Stvaramo i progresivne ideje u nekim novim vidovima razvoja. Želimo postati prijestolnica islamske ekonomije i to je jedna od ekonomija koja se uklapa u postojeće, a sve to stvaranjem novih mogućnosti, odnosno povezivanja Dubaija s ostalim dijelovima svijeta“, istaknuo je Al Kamali.

Dodao je kako ova kompanija želi samo ulagati i investirati u sve dijelove svijeta te je izrazio zahvalnost na  pozivu za SBF 2017.

Sve balkanske zemlje pružaju priliku za ulaganje, a mi smo već prisutni na tržištu Srbije. Mislim da je ovo dobar primjer, a moramo imati i dobru saradnju s ljudima iz EU. Želim vas pozvati na razgovore, da vidimo kako bismo stvarali mostove među nama i izvozili svoje znanja prema vama“, zaključio je zamjenik direktora kompanije Dubai Export Mohammed Al Kamali.

Podsjećamo da je u toku druga panel-diskusija SBF 2017, najveće regionalne privredne i poduzetne konferencije koja na jednom mjestu okuplja više od 1.000 učesnika, a sve u cilju privlačenja važnih investicija, kako u BiH, tako i u zemlje regiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije