Lijepa vijest: U ovom dijelu BiH grade turistički kompleks vrijedan 300 miliona KM

2
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: U ovom dijelu BiH grade turistički kompleks vrijedan 300 miliona KM
Wikipedia / Trebinje

Vlada bh. entiteta RS na sjednici održanoj 18. augusta usvojila je Odluku o utvrđivanju investicionog projekta 'Lion Hill Village' Trebinje, kao projekta od posebnog interesa za ekonomski razvoj grada Trebinje i ove regije, te prodaji zemljišta u vlasništvu RS radi realizacije ovog projekta.

Saopšteno je to iz Ministarstva trgovine i turizma RS, odakle dodaju da je istom odlukom Vlada RS ovlastila ministra trgovine i turizma da zaključi Ugovor o prodaji nepokretnosti s kupcem "Nugo holding" Trebinje.

"Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica 2 Trebinje ukupne vrijednosti 964.870,24 KM", rekli su iz resornog ministarstva.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Kako tvrde, kompanija "Nugo holding" obratila se Vladi radi realizacije direktne strane investicije 'Lion Hill Village', ukupne vrijednosti oko 300 miliona KM. 

"Prema dostavljenom projektu, kompleks 'Lion Hill Village' obuhvatit će izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da projekat bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina. Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata", naveli su iz resornog ministarstva.

Realizacijom ovog projekta, kako tvrde, dodatno će biti obogaćena turistička ponuda grada Trebinje.

"Također, tokom realizacije projekta pozitivno će se uticati na razvoj kompletnog građevinskog, ugostiteljskog i medicinskog sektora regije. Projekat 'Lion Hill Village' projekat je kompanije 'Nugo holding' Trebinje, koja posluje u sastavu kompanije 'Brova Holding' iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja", naveli su iz Ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije