Koja je tajna uspjeha njihovog biznisa: Šta su znali Zuckerberg, Gates i Jobs

3
Promotivni tekst
Koja je tajna uspjeha njihovog biznisa: Šta su znali Zuckerberg, Gates i Jobs
Foto: LINK group / Koja je tajna uspjeha njihovog biznisa: Šta su znali Zuckerberg, Gates i Jobs

Da li ste nekad maštali o poslu na kome ćete sami odlučivati o visini zarade, izboru kolega i radnom vremenu? Iako zvuči kao nešto što je nemoguće ostvariti, u današnjem svijetu do ovih prednosti moguće je doći pokretanjem sopstvenog biznisa. Potrebno je da imate dobru ideju, snažnu volju da uspijete i plan kako da ideju ostvarite.

Od ideje za pokretanje preduzetničkog posla do njegove realizacije koja će vam donijeti veliku zaradu uglavnom je potrebno preći dugačak put, ali uz korisna znanja iz ove oblasti do zacrtanog cilja može se doći lakše nego što mislite.

Ako neko zna tajnu formulu, to su oni

O tome koje vještine su najznačajnije za pokretanje sopstvenog biznisa najbolje svjedoče izjave preduzetnika koji su već postigli uspjeh. Mark Zuckerberg, Bill Gates i svojevremeno Steve Jobs na svojim počecima nisu imali ogroman kapital za pokretanje posla, već ono što je najvažnije za preduzetnikeideju i jasan plan pomoću koga će da je realizuju. Osnivač Facebooka često napominje da nije dovoljno samo pokrenuti biznis, već morate da uradite nešto po čemu ćete se razlikovati.

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Koja je tajna uspjeha njihovog biznisa: Šta su znali Zuckerberg, Gates i Jobs - undefined

Foto: LINK group: Koja je tajna uspjeha njihovog biznisa: Šta su znali Zuckerberg, Gates i Jobs

Iako vam možda djeluje da je nemoguće da postignete slične rezultate, sjetite se da je većina tih preduzetnika u jednom trenutku života imala nedoumice kao i svi vi koji danas razmišljate da li da uplovite u preduzetničke vode. Ipak, oni nisu odustajali i, dok danas govore o svojim prvim koracima i karakteristikama potrebnim za uspjeh, složni su u ocjeni da su vještine koje posjedujete ono što je presudno kada je riječ o rezultatima.

Ulaganje bez preduzetničkih znanja je kockanje

Jedna od prvih asocijacija na preduzetništvo jesu velika ulaganja, međutim, u realnosti ovakav stav je, zapravo, glavni uzrok neuspjeha u ovoj oblasti. Za ostvarivanje velike zarade od presudnog značaja nisu ogromna novčana ulaganja, već preduzetnička znanja pomoću kojih ćete doći do željenih rezultata. Upravo je zbog toga jedan od omiljenih savjeta Billa Gatesa da u svakom trenutku budete sa obje noge na zemlji, jer ćete samo tako donositi pametne odluke.

Velike investicije koje nisu ispraćene odgovarajućim vođenjem poslovanja vrlo brzo će se pokazati kao čisto bacanje novca. Sa druge strane, uz dobru organizaciju i primjenjivanje preduzetničkih tehnika svaki biznis plan može imati svijetlu budućnost, poput one koju je dostigla kompanija Apple na čelu sa Stevom Jobsom.

Šta je "ono nešto" što čini tajni sastojak za nastanak uspješnog preduzetnika?

Da biste pokrenuli biznis i podigli ga na određeni nivo tako da vam donosi veliku zaradu, potrebno je da budete ambiciozni i istrajni u svojim planovima. Kao što jedan od najpoznatijih preduzetnika i vlasnik NBA kluba "Dallas" Mark Cuban često voli da naglasi, preduzetništvo ne donosi novac preko noći. Za ostvarivanje snova o bogatstvu potrebni su vrijeme i upornost, koja predstavlja jednu od glavnih razlika između uspješnih preduzetnika i onih koji to nisu.

Pored pomenutih karakteristika, kreativnost i spremnost za preuzimanje rizika zajedničke su za sve navedene preduzetnike koji su ostvarili ono što su zacrtali. Ove osobine i korisne vještine za vođenje poslovanja koje usvojite tokom školovanja omogućiće vam da stvorite kompaniju koja će vam donositi veliku zaradu.

Koja je tajna uspjeha njihovog biznisa: Šta su znali Zuckerberg, Gates i Jobs - undefined

Foto: LINK group: Koja je tajna uspjeha njihovog biznisa: Šta su znali Zuckerberg, Gates i Jobs

Obrazovanje je prečica ka vrhu

Preduzetništvo je idealna oblast za one koje žele da unovče svoja znanja, a da pritom ostanu samostalni. Sloboda, nezavisnost, veliki uticaj i prilika da uživate u onome što radite samo su neke od brojnih prednosti preduzetništva. Pored toga, visoke zarade, koje često dostižu i do tri puta veće cifre u odnosu na prosječne direktorske plate, najveći su izazov za buduće biznismene.

Bez obzira na vašu trenutnu užu specijalnost, školovanjem u ovoj oblasti usvojićete potrebna znanja pomoću kojih ćete ćete moći da sprovedete svaku ideju u djelo. Učenjem po specijalnom programu za preduzetnike do najsavremenijih tehnika doći ćete već poslije godinu dana školovanja. Nakon toga bićete spremni da potpuno promijenite život i započnete svoju novu karijeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije