Joe Biden: 'Postižemo napredak u borbi protiv inflacije'

1
Anadolija
Joe Biden: 'Postižemo napredak u borbi protiv inflacije'
Foto: EPA / Joe Biden, predsjednik SAD

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da su napredovali u borbi protiv inflacije te da je godišnja inflacija od ljeta pala za oko 30 posto.

Napominjući da njihova borba protiv inflacije nije gotova, Biden je rekao: "Postižemo napredak u borbi protiv inflacije. Današnji podaci pokazuju da je godišnja inflacija pala za oko 30 posto od ljeta, na osnovu niske nezaposlenosti i stabilnog rasta."

Troškovi za ličnu potrošnju u SAD-u porasli su za 0,2 posto u februaru, ispod tržišnih očekivanja, pokazuju podaci koje je danas objavilo američko Ministarstvo trgovine.

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Indeks cijena rashoda za ličnu potrošnju je, s druge strane, u istom periodu rastao za 0,3 posto mjesečno i pet posto na godišnjem nivou.

Indeks cijena osnovne lične potrošnje, koji isključuje stavke hrane i energije, koje američke Federalne rezerve (Fed) smatraju pokazateljima inflacije, porastao je u februaru za 0,3 posto na mjesečnom nivou i za 4,6 posto na godišnjem nivou, usporavajući u odnosu na prethodnim mjesecima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije