Jobstep traži montere solarnih panela u Njemačkoj

2
Promotivni tekst
Jobstep traži montere solarnih panela u Njemačkoj
Foto: Jobstep International / Montaža solarnih panela (Ilustracija)

Oglasi za posao montera solarnih panela sa mjestom rada u Njemačkoj nisu rijetkost u posljednje vrijeme, a razlog tome jeste velika potražnja njemačkih poslodavaca za ovom strukom.

Naime, korištenje solarnih izvora energije u Njemačkoj je u konstantnom porastu, čemu svakako doprinosi i opredjeljenje vlade ove zemlje da do 2023. godine obnovljivi izvori energije čine 80 posto  proizvodnje električne energije. Masovno korištenje solarnih panela se bilježi kako u domaćinstvima, tako i u privrednim subjektima, pri čemu nema naznaka da će se ovaj trend promijeniti.

Zbog velikog interesa za ugradnju solarnih panela, monteri solarnih panela su zatrpani narudžbama i njihovi termini su zauzeti i po nekoliko mjeseci unaprijed. Istovremeno, udruženje proizvođača solarne energije u ovoj zemlji, koje okuplja preko 800 kompanija, najavljuje da će do 2035. godine u ovom sektoru biti otvoreno preko 50.000 novih radnih mjesta.

U Bosni i Hercegovini se također traže osobe koje bi obavljale posao montera solarnih panela. Jobstep International, europska agencija za pomoć pri zapošljavanju za pouzdane i sigurne poslodavce u Njemačkoj otvorila je oglas za montere solarnih panela.

Na oglas se mogu prijaviti elektromonteri, elektroenergetičari, elektromehaničari i ostale slične elektro struke. Poznavanje njemačkog jezika nije uslov, ali je svakako poželjno. Bruto plata za ovo radno mjesto je 2.600 EUR uz 900 EUR naknade za bonus i topli obrok.

Svi zainteresovani pozvani su da se prijave na oglas i iskoriste priliku, a predstavnici agencije će vas pozvati na razgovor koji će se održati u aprilu, u Sarajevu i Banjoj Luci. Čekamo vas!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije