Iz VTK upozorili: Gašenje Aluminija je neprihvatljivo i nedopustivo

Radiosarajevo.ba
Iz VTK upozorili: Gašenje Aluminija je neprihvatljivo i nedopustivo
Foto: Screenshot / Vanjskotrgovinska komora BiH

Iz Vanjskotrgovinske komore BiH (VTK BiH) su, izražavajući veliku zabrinutost za Aluminij d.d. Mostar, uputili molbu svim relevantnim institucijama da ulože dodatne napore kako bi se pronašlo adekvatno rješenje za trenutnu situaciju.

VTKBiH je ukazao ne značaj poduzeća Aluminij čije poslovanje ima velik udio u vanjskotrgovinskoj razmjeni, kao i velik utjecaj na privredu u cjelini, u Bosni i Hercegovini i šire.

“Uzimajući u obzir više od 900 zaposlenika unutar kompanije, vanjske saradnike s kojima godinama sarađuju i čije poslovanje ovisi o poslovanju kompanije Aluminij, smatramo da je trenutačna situacija neprihvatljiva i nedopustiva te da će se negativno odraziti na sveukupno stanje u Bosni i Hercegovini, socijalno nezbrinjavanje, povećanje kamatnih bankovnih stopa, neisplatama vjerovnicima koji ovise od unaprijed zaključenih ugovora i drugo”, objavila je VTK BiH na svojoj web stranici.

Naglašavaju da se samo aktivnom ulogom svih sudionika počevši od Vlade FBiH, upravljačkih struktura Aluminija d.d. Mostar, te drugih koji su dosad imali poslovni senzibilitet spram kompanije, može doći do adekvatnih rješenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije