Grantovi za projekte antidiskriminacije i ljudskih prava kroz fudbal

Radiosarajevo.ba
Grantovi za projekte antidiskriminacije i ljudskih prava kroz fudbal
/ Football People
Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu – FARE Network – objavila je natječaj za grantove.

Bespovratna sredstva namijenjena su formalnim i neformalnim grupama, koje imaju namjeru aplicirati s projektima promocije antidiskriminacije i ljudskih prava kroz fudbal.

Na taj način svi učesnici se priključuju impoznantnom broju više od 100.000 učesnika koji za vrijeme oktobarskih sedmica akcije pod nazivom 'Football People'  sprovode svoje projekte diljem Evrope.

Prošle godine za vrijeme dvije sedmice u mjesecu oktobru organizovano je više od 2.000 aktivnosti u 60 zemalja, za koje FARE Network svake godine omogući više od 250 grantova. Na taj način aktivisti, dobitnici grantova, postaju dijelom najveće kampanje ovog tipa u evropskom sportu.

“Izuzetno nam je važno da se aktivisti s područja Balkana uključe u ovaj pokret i pošalju svoje aplikacije za grantove, a posebno želim naglasiti da ove godine posebnu pažnju poklanjamo projektima posvećenim pravima izbjeglica", izjavio je izvršni direktor FARE Networka, Piara Powar.

Svi zainteresovani mogu mogu aplicirati za manje grantove u iznosu do 500 eura u periodu od 1. augusta do 6. septembra putem sljedećeg linka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije