Diaspora Invest: Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Radiosarajevo.ba
Diaspora Invest: Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava
Foto: USAID / BiH bilježi konstantni rast IT industrije

Treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru aktivnosti USAID Projekta "Diaspora Invest" otvoren je danas, a radi se o grant programu koji podržava mala i srednja preduzeća, koja nisu starija od tri godine te su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore.

Kako je u saopćenju USAID Projekta "Diaspora Invest" pojašnjeno, kroz dva poziva ostvarena je saradnja sa investitorima širom zemlje te uspješne priče i primjeri iz prakse pokazuju da je ovaj grant program pozitivno prihvaćen u poslovnoj zajednici.

"Važno je da kroz podršku investitorima otvorimo prostor za ulaganja, podržimo otvaranje novih radnih mjesta i uvođenje novih tehnologija. Planirano je održavanje info sesija u okviru kojih će potencijalni aplikanti saznati više o načinu prijave", rečeno je u saopćenju.

Javni poziv je otvoren do 1. oktobra, a aplikacije se ispunjavaju online na www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte.

Prva prezentacija će biti upriličena u partnerstvu s Privrednom komorom Federacije BiH 31. augusta u Sarajevu, a nakon toga će u toku mjeseca biti održane info sesije u Trebinju, Širokom Brijegu, Bihaću, Banjoj Luci i Brčkom, najavljeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije