USAID raspisao javni poziv u okviru projekta "Diaspora Invest"

AA
USAID raspisao javni poziv u okviru projekta "Diaspora Invest"

USAID Projekt Diaspora Invest raspisao je javni poziv za prijavu za tehničku podršku kompanijama registrovanim u posljednjih pet godina, a u kojima udio u vlasničkoj strukturi ili direktnu poslovnu vezu sa njima imaju članovi bosanskohercegovačke dijaspore. 

Navedena tehnčka podrška se pruža u oblastima unapređenja proizvodnih procesa i usluga, razvoju proizvoda, obuci osoblja, procesima ceritifikacija kao i drugim procesima od važnosti za poslovanje.

Javni poziv je otvoren do 31. augusta 2018. godine. 

USAID "Diaspora Invest" je petogodišnji projekt koji za cilj ima da potakne ekonomski doprinos bh. dijaspore socioekonomskom razvoju zemlje te podrži poduzetnički duh i resurse dijaspore BiH, kao i mala i srednja preduzeća u zemlji. U okviru projekta se realiziraju i programi tehničke podrške kvalificiranim kompanijama.

Tehnička podrška može uključiti podršku u aktivnostima fokusiranim na razvoj proizvoda i usluga , unapređenje procesa upravljanja, unapređenje ekonomičnosti i optimizacije proizvodnih procesa, uvođenje naprednih tehnoloških riješenja i opreme, obuku osoblja, proces certifikacije, istraživanje tržišta, izradu studija izvodljivosti, izradu razvojne strategije, kreiranje biznis plana, marketing plana i komunikacijsko planiranje...

Nakon procesa prijave, sve kvalificirane firme će biti kontaktirane od strane osoblja USAID Diaspora Invest projekta kako bi se nakon uvida u stadij poslovanja i potrebe firme identificirale potrebe i optimalni oblik i vrsta tehničke podrške koju projekt može pružiti.

Nakon utvrđivanja vrste i optimalnog modaliteta podrške pristupa se identifikaciji konsultanata, definiranju rokova, i izradi ugovora o tehničkoj podršci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije