Dani BHAAAS u BiH se odgađaju za narednu godinu

Radiosarajevo.ba
Dani BHAAAS u BiH  se odgađaju za narednu godinu
FOTO: Promo / BHAAAS u BiH

S obzirom na vanrednu situaciju nastalu zbog pandemije koronavirusa, Upravni odbor Bosanskohercegovačko - američke akademije umjetnosti i nauke (BHAAAS) donio je odluku da se konferencija "12. Dani BHAAAS u BiH" koja je trebalo da se održi od 25. do 28. juna u Mostaru, odgodi za narednu godinu.

Novi datum održavanja konferencije je od 24. do 27. juna 2021. godine, dok će mjesto održavanja ostati Mostar, kako je i prvobitno planirano.

Upravni odbor BHAAAS donio je ovu odluku u skladu s preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH o neodržavanju javnih događaja na području FBiH.

Napomenimo, konferencija "Dani BHAAAS u BiH", prema ocjeni mnogih stručnjaka, spada u najveće stručne događaje na Balkanu. BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u našu zemlju, od kojih su mnogi bosanskohercegovačkog porijekla i koji rade na prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije