! / Bivši premijer Turske Ahmet Davutoğlu dolazi na Sarajevo Business Forum

15. 04. 2019. u 09:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bivši premijer Turske  Ahmet Davutoğlu potvrdio je dolazak na 10. međunarodnu investicijsku konferenciju Sarajevo Business Forum 2019. koja će od 17. do 19. aprila biti održana u glavnom gradu BiH, saopćila je BBI banka.

Tokom ranijih posjeta SBF-u profesor Davutoğlu je govoreći o regionalnoj saradnji kazao da ako se sve balkasne nacije ujedine, mogu postati atraktivne.

"Ali, ako nisu ujedinjene, previše su male da budu kritični sektori u regiji. Moramo ojačati predanost regiji, biti efikasni i pragmatični. Naša regija ima potencijal, a na nama je da razvijemo perspektivu", kazao je, između ostalog, tokom ranijih posjeta Davutoğlu.

Inače, povezivanje zemalja Jugoistočne Evrope sa ostatkom svijeta i uspostavljanje infrastrukture koja će olakšati građenje ekonomskih i drugih veza teme su o kojima će se govoriti na 10. SBF-u.

Pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sarajevo Business Forum organizuju Bosna Bank International (BBI) i Islamska razvojna banka (IsDB) u suradnji sa brojnim međunarodnim, regionalnim i domaćim partnerima.

Prošlogodišnjem SBF-u prisustvovalo je preko 1.800 osoba, uključujući i 370 akreditovanih novinara, a održano je i više od 365 B2B poslovnih sastanaka.

NEMA KOMENTARA