BiH će na svjetskom sajmu "Global village" imati vlastiti paviljon

Radiosarajevo.ba
BiH će na svjetskom sajmu "Global village" imati vlastiti paviljon
Na predstojećem privrednom festivalu „Global village“, koji će se u periodu od novembra ove do aprila iduće godine održati u Dubaiu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bosna i Hercegovina imat će vlastiti paviljon.

Najveće zasluge za to što će privrednici i kompanije iz naše zemlje imati priliku da predstave svoje proizvode i usluge na ovom najvećem privrednom događaju u arapskom svijetu, pripadaju Sanjaninu Suadu Dudiću.

Dudić u posljednje dvije godine, u saradnji s Vanjsko trgovinskom komorom BiH, vodi privrednu delegaciju iz naše zemlje na privredni sajam koji se održava u Abu Dabiju.

Zahvaljujući ostvarenim kontaktima s tamošnjim poslovnim ljudima i podršci kompanije „Brainnox group“ iz Dubaia, čiji je vlasnik poduzetnik s naših prostora, Irfan Coković, Bosna i Hercegovina je uspjela dobiti paviljon u okviru kojeg će se predstaviti domaće firme i privrednici.

Dudić je rekao kako će se paviljon prostirati na površini od nekoliko dunuma, te će biti uređen po uzoru na sarajevsku Baščaršiju, a priliku da predstave svoje proizvode imaće 30 privrednih subjekata iz BiH, prenosi eKapija.

- Privredni festival u Dubaiju svake godine posjeti oko 22 miliona ljudi, tako da će privrednici iz BiH koji budu izlagali svoje proizvode imati priliku da se u dobrom svjetlu predstave na arapskom tržištu - rekao je Dudić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije