Transport / Aviokompanija Emirates: Sarajevo je brzorastuća ruta

21. 08. 2019. u 10:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Avioprijevoznik Emirates saopćio je da je zadovoljan svojim performansama u bivšoj Jugoslaviji, koje obavlja putem svojih sezonskih operacija te svog partnera kompanije Flydubai.

U razgovoru za portal "Austrian Aviation", direktor Emiratesa za Austriju, Slovačku, Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Martin Gross, istakao je Sarajevo kao "brzo razvijajuću" rutu, uprkos jakoj konkurenciji drugih regionalnih kolega, uključujući Air Arabia, Flynas i Qatar Airways.

"Mnogo je destinacija (u regiji) koje dobro rade. Sarajevo, na primjer, razvija se vrlo brzo. Flydubai sada leti tamo tri puta dnevno tokom ljeta", rekao je Gross.

Prevoznik će tokom predstojeće zimske sezone održavati četiri sedmična leta do glavnog grada Bosne i Hercegovine, isto kao i prošle godine.

Komentirajući poslovanje Emiratesa u Zagrebu, Gross je kazao da je "primjer koliko je naša suradnja s Flydubaiom uspjela poboljšati naše rezultate. Ove zimske sezone Flydubai će održavati pet sedmičnih letova do hrvatske prijestonice .

Pored Zagreba i Sarajeva, Flydubai će i ove zime održavati dnevne letove za Beograd, u odnosu na pet nedjeljnih prošle godine, te Skoplje, koje će raditi dva puta sedmično, kao što je to bio slučaj u zimskoj sezoni 2018/19, navodi Ex-Yu Aviation.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA