Istraživanja / Addiko Bank dobitnik nagrade za najbolju prognozu inflacije

29. 05. 2017. u 15:09:00 Anadolija

Shares: 2

Odjel Ekonomskih istraživanja Addiko Bank dobitnik je nagrade ”Focus Economics Analyst Forecast Awards 2017“ u kategoriji ”Najbolji prognozer inflacije“ za Srbiju i Hrvatsku.

Kompanija Focus Economics pruža ekonomske analize i prognoze cijena 33 ključna proizvoda u kojima učestvuje više od 900 međunarodnih stručnjaka i institucija, a nagradom „Prognoze analitičara“ (Analyst Forecast Awards) odaje se priznanje najboljim ekonomskim prognozerima za glavne makroekonomske pokazatelje u više od 80 država svijeta, saopćeno je iz Addiko Bank. 

„Svaka međunarodna nagrada u snažnoj konkurenciji predstavlja potvrdu našeg predanog timskog rada, a povećani interes klijenata i poslovnih partnera Addiko Bank, kao i međunarodnih institucija za naše analize tome daje dodatnu težinu. I ubuduće ćemo našim klijentima osiguravati pravovremene i relevantne prognoze ekonomskih i tržišnih kretanja koji utječu na njihovo poslovanje, na taj način im pružajući podršku u procesu odlučivanja“, izjavio je Hrvoje Stojić, direktor odjela Ekonomskih istraživanja Addiko Bank. 

NEMA KOMENTARA