Event / 28. Business cafe u Sarajevu: Kako odgovoriti izazovima uzrokovanim pandemijom

26. 06. 2020. u 09:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Global Market Solutions najavljuje dvadesetosmi Business cafe koji će biti održan 7.jula sa početkom u 18 sati, u hotelu Europa, Sarajevo.

Business cafe je dugogodišnji regionalni event koji ima za cilj jačanje privrede kroz djeljenje iskustva uspješnih poduzetnika i međusobno umrežavanje učesnika.

Potaknuti olujom zvanom pandemija COVID-19 čijim privrednim posljedicama svakodnevno svjedočimo, na 28. Business cafe organizatori dovode govornike s „prve linije“.

Na dvadesetosmom Business cafe-u gostima i novinarima obratit će se:

Aida Terzić, direktorica i jedna od vlasnica turističke agencije Relax Tours Sarajevo i Pino Nature Hotela. Agencije Relax Tours je prva privatna turistička agencija u Bosni i Hercegovini, a kroz svoje dugogodišnje kvalitetno poslovanje postala je i najveća turistička agencija sa velikim brojem priznanja i nagrada. Gospođa Aida svojim poslovnim rezultatima ruši predrasude o naslijeđenom porodičnom biznisu te je svoju proaktivnost pokazala i kroz borbu za privrednike u vrijeme pandemije.

Na koji način voditi porodični biznis i kako odgovoriti izazovima uzrokovanim pandemijom i to u privrednom sektoru koji spada u najugroženiji dio privrede, samo su neka od pitanja na koja će Aida odgovoriti.

Edhem Fočo, direktor Al Jazeera Network Sarajevo, utemeljitelj je međunarodnog festivala dokumentarnog filma AJB DOC Film Festival. Početak emitiranja “Al Jazeere Balkans” među gledateljima ove regionalne informativne TV stanice dočekan je s velikim uzbuđenjem.Nakon toga javnosti je bilo poznato da će to biti jedan od najuspješnih projekata kako za samu bh. tako i za region.

Gospodin Fočo otkriti će tajnu kako graditi i odbraniti kredibilitet TV stanice u vrijeme globalnog plasiranja netačnih, nepotpunih i nejasnih informacija te na koji način se Al Jazeera bori da spozna realno stanje i izvještava o istom. O ideji i potrebi osnivanja AJB DOC Film Festivala koji ima za cilj afirmisati autore i dokumentarne filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti: hrabrost, istinu, pravednost, toleranciju i kosmopolitizam, saznat ćemo na samom eventu.

Zainteresovani za događaj mogu se prijaviti samo putem e-maila: [email protected], a zbog pandemije broj učesnika je smanjen i ograničen na pedeset učesnika.

Održavanje 28. Business cafea podržali su BH Telekom, Hotel Europa, Web logistic i D-graf, a medijski sponzori su portal Radiosarajevo.ba, RSG radio, poslovni portal Akta i Oslobođenje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA