Poljska / Varsovia Sedan: Zaboravite Maybach, Bentley, Rolls-Royce, ovo je klasa više

05. 09. 2016. u 11:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Malo poznata poljska kompanija Varsovia Motor Company predstavila je skice luksuzne limuzine.

Za dizajn je bio angažovan projektni biro Kadler koji se nalazi u predgrađu Varšave. Prema dizajnerima, njihov izvor inspiracije bila je FSO Syrena, legendarni 2-vratni sedan koji je u periodu od 1957. do 1972. bio poljski narodni auto.

Unutrašnjost Varsovia Sedana je dosad neviđena u automobilskoj branši. Zapravo je riječ o svojevrsnoj kancelariji na točkovima.

Sve je podređeno businessu, nema klasičnog suvozačkog sjedišta, tu su sklopivi monitori, multimedijalni sistemi, a posebno dizajnirane stolice omogućavju da se radi satima bez umora.

Sjedala su opremljeni ventilacijom i masažerima, dok poseban program uzima u obzir broj putnika i njihovu težinu te podešava parametre rada.

Poljaci planiraju da Varsovia Sedan bude hibrid, pri čemu je još nepoznato od kojeg proizvođača će preuzeti sistem električnog i motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Navodno će luksuzna poljska limuzina biti u stanju da prevali 350 kilometara samo na struju. Planirana godišnja proizvodnja je 50 vozila, a prve uplate primat će se 2018. godine.

NEMA KOMENTARA