Stajao u garaži 28 godina: Prodaje se Mercedes S-klase W126 s 478 pređenih km

J. M.
Stajao u garaži 28 godina: Prodaje se Mercedes S-klase W126 s 478 pređenih km

Malo je poznato da europski automobili, posebno klasici '80-ih, uživaju kultni status u Japanu. Najvažniji razlog za to je njihov raritet jer uvesti automobil u Japanu bio je vrlo kompliciran posao.

Na stranu stroga japanska uvozna regulativa, Mercedes S-klase koji se prodaje u Tokiju bio bi hit na bilo kojem dijelu naše planete. Jer, riječ je najdugovječnijoj S-klasi, seriji W126 (1979-1991), i posebnom primjerku.

Ključni podatak: Automobil, proizveden 1991. godine, prešao je svega 478 kilometara! Trgovac klasičnih Mercedesa – tokijska firma "All Time Stars" – tvrdi da je automobil stajao 28 godina u garaži.

Mercedes-560-SEL-1991-03.jpg - undefined

Foto: Grundhoff

Mala kilometraža samo je jedan od "ekskluziviteta" prekrasne S-klase. Riječ je o top-verziji – produženom Mercedesu 560 SEL u jedinstvenoj "Signal Red" crvenoj boji. Za pogon koristi 5,6 litarski V8 motor snage 279 "konja".

Oprema je impresivna: električni krov, automatski klima uređaj, Lorinser aluminijske felge, grijana sjedala, kožna unutrašnjost, električno podesiva zadnja klupa… Pomalo čudno, nema televizora, što je bio redovan dodatak na većini primjeraka S-klase isporučenih u Japanu.

Mercedes-560-SEL-1991-02.jpg - undefined

Foto: Grundhoff

Iako je automobil u vrhunskom stanju, ipak se temeljito obnavlja u jednom servisu za oldtimere na periferiji Tokija kako bi bio što spremniji za aukciju.

"Mercedesovi modeli serija W126 i R107 (coupe s tehnikom S-klase) popularni su u Japanu, posebno zbog svog dizajna. Nakon temeljnog čišćenja i tehničkog remonta, crvena S-klasa ide u prodaju.  Očekuje se da će cijena biti oko 100.000 eura", rekao je Atsushi Osamura, direktor poslovnice "All Time Stars" u Tokiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije