Povratak u budućnost: Novo rođenje kultnog BMW-a serije 02 po paprenoj cijeni

J. M.
Povratak u budućnost: Novo rođenje kultnog BMW-a serije 02 po paprenoj cijeni
Serija 02 je jedna od najprepoznatljivijih u historiji BMW-a. Nažalost, malo je sačuvanih primjeraka automobila koji je izrađivan u periodu od 1966. do 1977. godine.

Ipak, nije sve tako tužno kao što se čini na prvi pogled, jer postoji rješenje za ljubitelje BMW-a serije 02.

Nemački dizajn studio Everytimer Automobile je kreirao model ETA 02 Cabrio, automobil tehnički baziran na aktuelnoj BMW-ovoj "jedinici".

bmw_eta_05.jpg - undefined

Foto: Everytimer Automobile

Everytimer Automobile je tehniku "jedinice" upakovao u posebno dozajnirano tijelo od stakloplastike koje odražava dizajnog klasičnog BMW-a 2002 Cabrio iz 1971. godine.

Uprkos činjenici da izgleda kao klasični BMW 02-serije, ispod haube je moderni 3,0 litarski twin-turbo motor iz BMW-a 135i, čija je snaga 306 "konja". Maksimalna brzina vozila je ograničena na 250 km, dok automobile iz mjesta ubrazava do 100 km/h u pet sekundi.

Trenutno su napravljena samo dva takva automobila, ali dizajn studio Everytimer Automobile neće stati tu i uskoro planira masovnu proizvodnju. Treba napomenuti da prerada BMW-a serije 1 u klasičnu 02-seriju neće biti jeftino zadovoljstvo i koštat će 70.000 eura. 

bmw_eta_01.jpg - undefined

Foto: Everytimer Automobile

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije