Lada Granta Active Drive: Sportski automobil za one koji nemaju mnogo novca

J. M.
Lada Granta Active Drive: Sportski automobil za one koji nemaju mnogo novca

Iako u ponudi ima modernijih i boljih automobila, najprodavaniji model Lade na matičnom ruskom tržištu je onaj najjeftiniji: Granta u limuzinskoj izvedbi. Osnovna verzija Lade Grante Sedan (87 KS) u Rusiji košta svega 382.410 rubalja, odnosno 10.250 KM!

Lada Granta: Redizajn limuzine i liftbacka, karavan i hatchback umjesto Kaline

Kako bi iskoristili interes kupaca za ovim modelom, u Ladi su odlučili ponuditi i prvu sportsku verziju nakon što je Granta redizajnirana prije tačno godinu dana.

granta_drive_active_06.jpg - undefined

Foto: Lada

Lada Granta Active Drive je oznaka "napucane" verzije koja je dotjerana uglavnom optički. Ukupno je izmijenjeno 28 komponenti, a najveća tehnička novost je tvrđi, spušteni ovjes.

Vanjski dizajn krase sportski odbojnici, stražnji difuzor, spojler na poklopcu prtljažnika, kromirana izduvna cijev, aluminijski točkovi, dok su u u untrašnjosti anatomska prednja sjedišta, kožni upravljač sa crvenim šavovima.

granta_drive_active_03.jpg - undefined

Foto: Lada

Pogonski agregat je 1,6 litarski benzinac poznat iz ostalih verzija Grante i drugih modela Lade. Motor razvija 106 KS i najviši obrtni moment od 145 Nm, a spregnut je sa 5-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem koji posjeduje "Sport" mod vožnje.

Osnovna oprema Lade Grante Drive Active uključivat će klima uređaj i audio sistem. Cijene i datum početka prodaje bit će naknadno objavljeni. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije