Fiat Tipo Sport: Napucana verzija kompakta iz Turske

J. M.
Fiat Tipo Sport: Napucana verzija kompakta iz Turske
Od kako je predstavljen prije nepune četiri godine novi Fiat Tipo ostvario je odlične prodajne rezultate.

Tajna uspjeha krije se u u dopadljivom dizajnu koji je nastao u italijanskom odjeljenju Centro Stile Fiat te povoljnoj cijeni automobila iz turske fabrike Tofas u Bursi. Jeftin proizvod i umjereni zahtjevi kupaca su razlozi zbog kojih Fiat dosada nije lansirao neku napucanu verziju Tipa.

fiat_tipo_sport_03.jpg - undefined

Foto: Fiat

Stvari će se promijeniti na narednom ženevskom sajmu automobila na kojem će biti predstavljen Fiat Tipo Sport. Automobil je razvijen u suradnji s firmom Mopar - proizvođačem dijelova za koncern Fiat-Chrysler ali i druge proizvođače, te dobavljačem komponenti za tuning i sportska vozila.

Tipo Sport, koji će bit izložen na sajmu automobila u Ženevi, pokreće 1.6 Multijet turbodizelaš (120 KS) koji je spregnut s DCT mjenjačem s dvostrukim kvačilom. Sport je dostupan u pastelno-bijeloj boji laka u kombinaciji sa kontrastnim crnim krovom, retrovizorima i ručkama vrata.

fiat_tipo_sport_05.jpg - undefined

Foto: Fiat

Fiatov kvazi-sportista dobio je nove prednje i zadnje sportske branike, bočne obloge, stražnji difuzor, spojler na krovu i okvire svjetala za maglu, a kotrlja se na na 18-inčnim aluminijumskim točkovima.

Prednja svjetla su dostupna sa biksenonskom tehnologijom, unutrašnjost ima sjedišta od kože i tkanine sa ukrasnim dvostrukim šavovima, kožni upravljač i ručicu menjača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije